Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


William Levy

William Levy! 

 

William Levy 1980-ban született Kubában, tizenöt évesen került Miamiba, köszönhetően mostohaapjának, aki egész családjával együtt az Egyesült Államokba disszidált. Modellként kezdte a pályafutását, és hamarosan a szórakoztatóiparban is feltűnt: a Telemundo Protagonistas de novela című reality-jében ismerte meg későbbi párját, az El rostro de Analía főhősnőjét, Elizabeth Gutiérrezt, akivel ma egy kisfiút és egy kislányt nevelnek. Bár a William szerelmi afférjairól (többek között Maite Perroniról és Jacqueline Bracamontesről) szóló pletykák megviselték a kapcsolatukat, túljutottak a hullámvölgyön, és most ismét boldogok.

Levy első telenovella-szerepeit a Venevisión Internacional által az amerikai Univisión csatorna számára gyártott sorozataiban kapta, feltűnt a 2005-ös Olvidarte jamásban (Sosem feledlek), a 2006-os Mi vida eres tú-ban (Te vagy az életem) és a 2007-es Acorraladában (Leláncolva). Itt figyelt fel rá a mexikói producer, Carla Estrada, aki szerepet ajánlott neki 2007-es kosztümös sorozatában, a Pasiónban (Szenvedély), ahol Kika Edgar szerelmét játszotta. Eközben William igyekezett javítani színészi játékán, többek között Miamiban és a Televisa színészképzőjében is tanult.

2008-ra Levy köszönhetően az Acorralada és a Pasión sikereinek, elég ismert és keresett arcnak számított ahhoz, hogy viszonylag kevés tapasztalata dacára megkapja élete első főszerepét a Cuidado con el ángelben, azaz az Árva angyalban Maite Perroni oldalán. A sorozat meghozta neki a világsikert, hiszen rekordnézettséggel futott Mexikóban és az Egyesült Államokban is. 2009-ben immár egy főműsoridős telenovellában kapott lehetőséget, Jacqueline Bracamontes partnereként a Sortilegióban (Igézet), ismét Carla Estrada jóvoltából. A telenovellát sokat bírálták rengeteg erotikus jelenete miatt, valamint a kubai színészt is bőséges kritika érte (többek között színésztársai, például Salvador Pineda vagy Fernando Colunga részéről), mondván, hogy érdemtelenül játszik főszerepet, és hogy sikerei nagy részét testi adottságainak köszönheti.


Mindezek ellenére William népszerűsége töretlen, és ma már az egyik legkeresettebb színész a Televisánál: csak idénre tervbe van véve szereplése a Mujeres asesinas és a Por derecho de sangre című szériákban, valamint főszerepet kapott Salvador Mejía készülő főműsoridős telenovellájában, az El triunfo del amorban is. Emellett Levy a színházban is debütált a La nena tiene tumbao (2005) és az Un amante a la medida (2009) című darabokban, valamint a Retazos de vida (2008) című mozifilmben is feltűnt.

William kedvenc filmje a Szerelmünk lapjai (The Notebook) és imád baseball-ozni.